ACTIE PAGINA 

NCRM VERSUS PSYCHIATRISCHE "MEDICIJNEN"

Home

Waarschuwingen tegen ADHD-medicatie

Waarschuwingen tegen antidepressiva

Waarschuwingen tegen antipsychotica

Alfabetische lijst bijsluiters

Actie pagina NCRM 

Drama"s  SSRI's en ADHD-medicatie

Actuele nieuwsflitsen over psychiatrische drugs

Samenvatting

Link's

Contact

 

 

 

 

WAARSCHUWING

Stop NOOIT met het slikken van psychiatrische drugs zonder het advies en de begeleiding van een kundige (niet pschiatrische) arts.

 

 

In Nederland slikten in 2002 al bijna 3 miljoen mensen antidepressiva, antipsychotica, stimulerende middelen (b.v. Ritalin) of kalmerende middelen. De meeste van deze mensen zijn zich niet bewust van de ernstige bijwerkingen van deze middelen. Anno 2006 is dit aantal (met uitzondering van de antidepressiva) aantoonbaar gestegen. 

 

Deze drugs kunnen mensen tot gewelddadige acties en zelmoord drijven. 

In de afgelopen jaren zijn er internationaal vele onderzoeken gedaan en waarschuwingen afgegeven tegen psychiatrische drugs. 

Deze waarschuwingen, die zijn afgegeven door medicijnen controlerende instanties vindt u op deze website. 

 

Vaak zijn de Nederlandse bijsluiters in stilte aangepast aan deze waarschuwingen, ze zijn nauwelijks publiekelijk bekend gemaakt. Het verbod om antidepressiva voor te schrijven aan kinderen onder de 18 jaar is wél uitgebreid opgepakt door de media en het aantal gebruikers van antidepressiva is in 2005 voor het eerst in 10 jaar gedaald.

 

Psychiatrische drugs worden voorgeschreven voor "ziekten" en "stoornissen" waarvoor geen enkel wetenschappelijk bewijs bestaat en die niet objectief aantoonbaar zijn. Psychiaters geven dit schaamteloos toe en de beelden hiervan kunt u zien op www.pseudowetenschap.nl, filmpje één. 

 

Het geven van deze middelen aan mensen die niet ziek zijn,

 is vergiftiging en geen genezing.

 

Al vanaf 2004 sturen wij bij onverklaarbare geweldsmisdrijven en familiedrama's informatie aan de betrokken politiekorpsen om ze te wijzen op de link tussen psychiatrische drugs en uitbarstingen van (zinloos) geweld, we vragen ze om onderzoek te doen naar gebruik van deze middelen door de betrokken geweldsplegers (zie voorbeeld brief), Verder dan een vriendelijk bedankje gaat de reactie meestal niet. 

 

Naar aanleiding van een groeiend aantal internationale waarschuwingen én een groeiend aantal geweldsmisdrijven gepleegd onder invloed ervan, besloten wij als NCRM, op 26-06-2006 een verzoek in te dienen bij de toenmalig minister van Justitie, minister Donner.

(zie eerste brief)

 

Deze actie haalde in Nederland de voorpagina van de landelijke METRO. 

(klik hier voor het volledige artikel)

 

 

 

 

Nadat een reactie van de minister uitbleef volgde een tweede brief op 13-07-2002 (zie tweede brief) Het ministerie van Justitie reageerde hierop met een telefoontje dat ze ons verzoek hadden doorgestuurd naar het ministerie van VWS. Het ministerie van VWS zou een waarschuwing af moeten geven over de link tussen pillen en geweld zodat het ministerie van Justitie en het ministerie van Binnenlandse Zaken (o.a. politie) hierop zouden kunnen inspelen met hun beleid. Er werd gesteld dat de er geen problemen waren met het vinden en vervolgen van de daders. In oktober kwam de volgende reactie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (zie brief VWS 26-10-2006). Een mooie lange brief die op geen enkele wijze antwoord geeft op ons verzoek. 

 

Uiteraard hebben wij ook de politiek uitvoerig geïnformeerd over de link tussen deze pillen en geweld en zijn er al enkele politiekorpsen met registratie bezig. Gezien de grote hoeveeheid waarschuwingen in de afgelopen jaren vanwege geweldsuitbarstingen, agressie, moorden en suïcidaal gedrag als bijwerking van deze pillen, vinden wij dat politiek Den Haag zijn verantwoordelijkheid hoort te nemen. Het kan zich niet kan veroorloven om een afwachtende houding aan te nemen. Struisvogels horen niet thuis in de politiek maar in Artis of de vrije natuur. Wij beraden ons momenteel over onze volgende stap en houden u op de hoogte.

 

Voor een uitgebreide waarschuwingenlijst in een word document klik hier

 

Voor een uitgebreide lijst van aan deze middelen gerelateerde

geweldsuitbarstingen klik op de volgende link

 

  •  

 

DRAMA's met SSRI's en ADHD-medicatie